De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Couperose

Verwijde bloedvaatjes, gesprongen vaatjes en rode vlekken in het gezicht en decolleté zijn de kenmerken van couperose, ook wel teleangiëctastieën (tele’s) genoemd. Een huidaandoening die volkomen onschuldig is, maar veel ongemak met zich meebrengt. Veel mensen die te maken krijgen met dit huidprobleem storen zich aan de zichtbare plekken in het gezicht, waarbij de meest voorkomende plekken de wangen en neus zijn.

Naar mate de huid ouder wordt kan couperose geleidelijk aan optreden. De vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes in de huid afneemt. Er is nog weinig bekend over het ontstaan van deze huidaandoening. Soms is het een gevolg van rosacea acne, een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid. Echter, in de meeste gevallen treedt het spontaan op zonder voorafgaande ontstekingen. Overmatig blootstelling aan uv-straling kan het risico voor het ontwikkelen van couperose vergroten.

De behandeling
Tijdens de behandeling worden de verwijde en gesprongen bloedvaatjes dicht gebrand. Dit wordt gedaan door middel van:

Persoonlijk behandelplan
Tijdens de eerste afspraak bekijk ik de huid en aandoening. Hieruit volgt een gratis en vrijblijvend persoonlijk behandelplan. Afhankelijk van de mate van de huidaandoening bestaat een behandeling uit één of meerdere afspraken. Past het behandelplan bij jouw wensen? Dan gaan we samen aan de slag om de couperose te verminderen en in veel gevallen helemaal te verwijderen.

Verwijzing en vergoeding
De behandeling van couperose valt vaak onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een couperose behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl