De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Huidkanker

Huidkanker ontstaat, net als andere vormen van kanker, doordat de cellen zich ongeremd blijven delen. Wanneer een deel van deze cellen fout is, ontstaat er een gezwel of tumor. Per jaar krijgen ruim 51.000 mensen in Nederland te maken met huidkanker. Vroegtijdig signaleren is essentieel voor de behandeling en om uitzaaiingen te voorkomen.

Als therapeut zet ik mij in voor de preventie en vroeg signaleren van mogelijke vormen van huidkanker. Regelmatig controleer ik plekjes, vlekjes en/of oneffenheden aan de huid om vroegtijdige vorming van huidkanker te ontdekken, bijvoorbeeld moedervlekken. Ook bied ik nazorgbehandelingen als gevolg van de behandeling van huidkanker. In dit traject ondersteun en behandel ik wonden, littekens en bijkomende huidproblemen. Naast lichamelijk kan de ziekte ook emotioneel gevolgen hebben. Ik bied ondersteuning in het psychosociale herstel door middel van advies, een luisterend oor en een veilige plek waarin je helemaal jezelf mag zijn.

De behandeling
Na de behandeling van huidkanker door chemotherapie en bestraling kan de huid beschadigd zijn. Krimpen, verkleuren, of allergische reacties zijn de gevolgen van deze medische behandelingen. Ook kan de huid droog en schilferig worden, of er ontstaat ongewenst haargroei in het transplantatiegebied. Daarbij kunnen de littekens zorgen voor veel ongemak. Het ontstane littekenweefsel kan pijnlijk zijn en de bewegingsvrijheid beperken. Wanneer de littekens dusdanig zichtbaar zijn dat het de huid ontsiert, ervaren veel mensen ook op emotioneel gebied ongemak. Gevoelens zoals onzekerheid, schaamte en frustratie zorgen dat een stuk levensvreugde wordt ontnomen.

Een behandelplan kan bestaan uit verschillende onderdelen:

Deze onderdelen komen samen in het behandelplan: Huidkanker nazorg.

Persoonlijk behandelplan
Een behandelplan is per persoon verschillend en wordt dan ook helemaal op maat gemaakt. Tijdens de eerste afspraak geef ik vrijblijvend een indicatie van de mogelijke behandeling en tijdsduur. Meer informatie over de behandeling na huidkanker vind je op: Huidkanker nazorg.

Verwijzing en vergoeding
Voor de nazorgbehandeling van huidkanker is een doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl