De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Overbeharing

Overbeharing, zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben. We spreken van overbeharing als er te veel en/of te dikke haren groeien op plekken waar normaal gesproken geen of alleen lichte haartjes groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing. Hypertrichose is een aandoening waarbij meer haar groeit op plekken waar meestal alleen lichte beharing aanwezig is, zoals in het gezicht bij de slapen en wenkbrauwen, onderbenen en romp. Deze vorm ontstaat vaak als bijwerking van medicatie, zoals corticosteroïden.

Soms ontstaat bij vrouwen haargroei op plekken waar voornamelijk alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van licht donshaar verschijnen er meer en donkere haartjes. Deze aandoening wordt hirsutisme genoemd en heeft veel vervelende gevolgen. Niet alleen voor de huid, ook emotioneel brengt het ongemak mee. Zeker wanneer haargroei ontstaat in het gezicht, kunnen vrouwen ongemak en schaamte voelen. Hirsutisme ontstaat door een overproductie van androgene steroïden, of door het gebruik van medicatie die aan testosteron verwante stoffen bevat.

Gelukkig zijn allebei de type overbeharing goed te behandelen.

De behandeling
Een definitieve manier van ontharen kan met de behandelingen:

  • IPL/ Laser bij overbeharing
  • Elektrisch ontharen.

Persoonlijk behandelplan
Op basis van het type overbeharing en de huid wordt een behandelplan opgesteld. Ik maak alleen gebruik van de meest veilige en geavanceerde ontharingstechnieken. Vanuit mijn jarenlange ervaring help ik je om voorgoed afscheid te nemen van ongewenste haren. Tijdens de eerste afspraak geef ik vrijblijvend een indicatie van de mogelijke behandeling en tijdsduur.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van overbeharing is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl