De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Pigmentvlekken

Donkere vlekken op de huid; ook wel bekend als pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, levervlekken, of zwangerschapsvlekken. Vooral ouderen en zwangere vrouwen krijgen te maken met deze vervelende huidaandoening. Pigmentvlekken ontstaan vaak op huidplekken die veel zijn blootgesteld aan de zon lopen, zoals gezicht, hals en handen. Bij zwangerschap spelen hormonale schommelingen mee. Hierdoor kan de huid een pigmentstoornis ontwikkelen genaamd zwangerschapsmasker (melasma). Een zwangerschapsmasker kenmerkt zich door donkere verkleuringen in het gezicht. Voor veel vrouwen een bron van ergernis en ongemak.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Hoe meer de huid te maken heeft gehad met uv-straling, hoe meer kans je ontwikkelt. Door plaatselijke ophopingen van pigment ontstaan donkere vlekjes op de huid. Deze ophopingen worden ook wel melanine genoemd. Melanine is de natuurlijke bescherming van de huid om zich te wapenen tegen uv-straling. Naast zonlicht wordt de kans op pigmentvlekken ook vergroot door de afneming van hormonale activiteit en de veroudering van de huid. Ook huidirritaties door bijvoorbeeld verkeerde huidproducten of medicijngebruik, kunnen een rol spelen.

De behandeling
Gelukkig zijn pigmentvlekken goed te behandelen. Ik gebruik daarvoor verschillende behandelmethodes, afhankelijk van de type huid en de aandoening. Een behandeling kan bestaan uit:

Persoonlijk behandelplan
Tijdens de eerste afspraak bekijk ik de huid en het type pigmentvlek. Op basis daarvan stel ik vrijblijvend een behandelplan op. Je ontvangt direct een indicatie van de mogelijke behandeling en tijdsduur.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van pigmentvlekken is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl