De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Steelwratjes

Steelwratjes heeft verschillende benamingen. Zo wordt het ook wel ‘fibromen’, of ‘wild vlees’ genoemd. Het zijn kleine, goedaardige gezwellen op de huid en komen veel voor. Je herkent steelwratjes aan de huidkleurige, of lichtbruine uitstulpingen die met een steeltje vastzitten aan de huid. Na verloop van tijd nemen de aantallen vaak toe. Behandeling is niet noodzakelijk, maar vaak gewenst wanneer deze zichtbaar aanwezig zijn en/of last veroorzaken.

Er zijn 2 soorten steelwratjes:

  • Weke steelwratjes (fibroma molle); deze bevinden zich met name in de hals, onder oksels, onder borsten, in de liezen, of op het bewegende ooglid
  • Harde steelwratjes (fibroma pendulans); deze komen in mindere mate voor en bevinden zich met name op armen en benen. Ze voelen aan als een hard schijfje.

De behandeling
Steelwratjes kunnen eenvoudig verwijderd worden door middel van:

Persoonlijk behandelplan
Tijdens de eerste afspraak bekijk ik de huid en het type steelwratje. Op basis daarvan stel ik vrijblijvend een behandelplan op. Je ontvangt direct een indicatie van de mogelijke behandeling en tijdsduur.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van rosacea is een doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl