De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Verbonden ademhaling

Bewust Verbonden Ademhaling is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Bewust Verbonden Ademhaling richt zich op het bewust worden van vastgezette emoties, om deze vervolgens te kunnen verwerken en los te kunnen laten. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en neemt je gevoel van eigenwaarde toe.  

Het proces

  Ieder mens ademt, per dag ongeveer 20.000 ademhalingen in en uit om de benodigde zuurstof binnen te krijgen. Tijdens ons leven maken we van alles mee, en onze adem reageert heel direct hierop.

  Denk maar eens aan het volgende. Als je schrikt dan houd je je adem in, en dan adem je hoog en snel, alert, wat moet er gebeuren! In ontspanning is de ademhaling rustig en diep. Gebeurtenissen die ons nu overkomen en die lijken op die van vroeger kunnen overdreven gevoelens van angst, boosheid of verdriet oproepen zonder dat we weten waarom.

  Door al deze verschillende ervaringen in de tijd heb je je eigen ademhaling aangeleerd. Het vasthouden van je adem kost enorm veel energie, het onderdrukt vrije emoties en gevoelens. In de ademsessie wordt de ademhaling verruimd, waardoor je letterlijk onverwerkte emoties kunt verwerken en loslaten. 

  De ademsessie

  Als ademcoach laat ik me zoveel mogelijk leiden door jouw  energiestroom. Ik zal indien nodig het proces en gewaarwordingen versterken door je aan te moedigen, aanwijzingen te geven of drukpuntmassage toe te passen. Na een ademsessie ervaar je een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en een heldere geest.

  Een ademsessie werkt bij:

  • * Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
  • * Burn-out en (emotionele) stress
  • * Eczeem
  • * Hyperventilatie en astma
  • * Niet kunnen genieten van het leven
  • * Onzekerheid
  • * Minderwaardigheidsgevoel
  • * Panniekaavallen
  • * Reumatische aandoeningen
  • * Slecht slapen
  • * Verhoogde bloeddruk
  • * Vermoeidheid


  Werkwijze
  ① Open & eerlijk gesprek
  We beginnen de ademsessie met een goed gesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie en achtergrond. 

  ② Ademanalyse
  Ik zal vervolgens een ademanalyse bij je doen, waarbij ik kijk  waar eventuele blokkades zitten waar we aan kunnen werken.

  ③ Ademsessie
  Met de info uit het intakegesprek en de ademanalyse gaan we dan de verbonden ademhaling sessie doen. Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig te ademen. Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar . Door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! Ik zorg dat dit alles in een bedding van rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.

  In het eerste deel adem je actief de verbonden ademhaling. (ca 30 – 45 minuten)
  Daarna ga je de rustfase in waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om het een en ander te laten integreren. (ca 15minuten)

  ④ Evaluatie & advies
  Vervolgens praten we na over jouw ervaring en is er gelegenheid om eventuele vragen te stellen.

  ⑤ Vervolgafspraak en/of huiswerk
  Indien nodig maken we tenslotte een vervolgafspraak en geef ik je evt. oefeningen mee zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan.

  Praktische info
  * Draag comfortabele kleding (of neem deze mee)
  * De sessies vinden liggend of zittend plaats
  * Graag een grote handdoek of badlaken mee nemen
  * Ga niet met een volle maag de sessie in
  * Drink veel water na afloop

  Individueel of groepssessie?

  Zowel in de individuele ademsessie als in groepssessies wordt dezelfde ademtechniek toegepast. Deelnemers die voor het eerst kennismaken met ademhalingstherapie worden geadviseerd eerst één of enkele individuele sessies (inclusief een intake) volgen. Bij individuele sessies is er volledige aandacht voor jouw proces en wordt specifiek gewerkt aan jouw thematieken. Na een uitgebreide intake gaan we laag voor laag de diepte in en begeleid ik je stap voor stap naar meer meesterschap over jouw leven. 

  Tarieven

    Individueel 90,-
    Met 2 personen 75,- p.p.
    4 of meer personen max. 8   50,- p.p.

   Maak hieronder een afspraak voor een gratis intake gesprek

   Blijf op de hoogte

   Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

   Privacy verklaring

   Download hier mijn privacyverklaring

   Contact

   Kim van de Schoot
   De Enck | De Loop 67
   5688 EW  Oirschot
   Nederland

   0499 378 183
   info@kimvandeschoot.nl