De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Wat is ademtherapie?

Ademhalen is levensenergie tot je nemen. Zonder zuurstof is er geen leven. Heel logisch en toch zijn we ons er totaal niet van bewust hoe we ademen. Door bepaalde (stressvolle) situaties in ons leven passen wij onbewust onze ademhaling aan. Je houdt je adem bijvoorbeeld in als er iets heftigs gebeurt of wanneer je een negatieve emotie wilt onderdrukken. Hierdoor ontstaat een aangepaste adempatroon. Vaak uit zich dat in een onregelmatig, oppervlakkig/hoge of beperkte ademhaling met alle gevolgen van dien.

Is ademwerk geschikt voor u?

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties en blokkades los te laten.Voel jij het verlangen om vol te leven, je hart te openen en de vrijheid in jezelf te ervaren, dan is ademwerk wat voor jou. 

Ademwerk helpt bij:

* Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)
* Burn-out en (emotionele) stress
* Eczeem
* Hyperventilatie en astma
* Niet kunnen genieten van het leven
* Onzekerheid  * Minderwaardigheidsgevoel
* Panniekaavallen
* Reumatische aandoeningen
* Slecht slapen
* Verhoogde bloeddruk
* Vermoeidheid


Werkwijze
① Open & eerlijk gesprek
We beginnen de ademsessie met een goed gesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie en achtergrond. Tevens leg ik je uit hoe de ademsessie zal verlopen.

② Ademanalyse
Ik zal vervolgens een ademanalyse bij je doen, waarbij ik kijk hoe je op dit moment ademt en waar eventuele blokkades zitten waar we aan kunnen werken.

③ Ademsessie
Met de info uit het intakegesprek en de ademanalyse gaan we dan de (verbonden) ademsessie doen. Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig en diep adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbind, zonder een pauze ertussen te laten.
Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar . En door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! Ik zorg dat dit alles in een bedding van rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.

In het eerste deel adem je actief de verbonden ademhaling. (ca 30 – 45 minuten)
Daarna ga je de rustfase in waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om het een en ander te laten integreren. (ca 15minuten)
Praktijk wijst uit dat ik vaak de signalen van het lichaam volg en op die manier een maatwerk-sessie geef. Indien nodig pas ik ook mijn kennis vanuit NLP en huid&oedeemtherapie toe.

④ Evaluatie & advies
Vervolgens praten we na over jouw ervaring en is er gelegenheid om eventuele vragen te stellen.

⑤ Vervolgafspraak en/of huiswerk
Indien nodig maken we tenslotte een vervolgafspraak en geef ik je evt. oefeningen mee zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan.

⑥ Begeleiding na afloop
Een paar dagen na de sessie zal ik weer contact met je opnemen om te kijken hoe het met je is.

Praktische info
* Draag comfortabele kleding (of neem deze mee)
* De sessies vinden liggend of zittend plaats
* Graag een grote handdoek of badlaken mee nemen
* Ga niet met een volle maag de sessie in
* Drink veel water na afloop

Individueel of groepssessie?
Zowel in de individuele ademsessies als in groepssessies wordt dezelfde ademtechniek toegepast. Deelnemers die voor het eerst kennismaken met ademwerk worden geadviseerd eerst één of enkele individuele sessies (inclusief een intake) volgen. Bij individuele sessies is er volledige aandacht voor jouw proces en wordt specifiek gewerkt aan jouw thematieken. Na een uitgebreide intake gaan we laag voor laag de diepte in en begeleid ik je stap voor stap naar meer meesterschap over jouw leven. 
De groepssessies, genaamd Ademcirkels, hebben als bijzondere eigenschap dat je met elkaar een energetisch veld opbouwt, waarin je elkaar versterkt. Het gezamenlijk doorleven van dit proces schept verbondenheid en een diepe herkenning. 

Maak hieronder een afspraak voor een gratis intake gesprek

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl