De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Acnetherapie

Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een huidaandoening waar veel mensen in hun jeugd mee te maken krijgen. Meestal verdwijnt de acne na verloop van tijd. Helaas blijkt in sommige gevallen dat volwassenen nog steeds ongemak ervaren van dit huidprobleem. Naast de psychosociale problemen die het met zich mee kan brengen, zoals onzekerheid en schaamte, kan acne ook jeuken en pijn doen. Gelukkig kunnen alle vormen van acne goed behandeld worden.

Mogelijke behandelingen
Er zijn inmiddels diverse behandelingen ontwikkeld die een oplossing bieden. Acnetherapie kan bestaan uit:

Ook IPL is geschikt om actieve acne te behandelen. IPL vernietigt de bacteriën die de acne veroorzaken en stimuleert de huid om de talgproductie te normaliseren. Er treedt een verbetering van de collageenstructuur op, de acne herstelt en littekens vervagen. Deze behandelmethode is op vrijwel alle lichaamsdelen mogelijk.

Heb je in je jeugd last gehad van acne en zijn daardoor littekens ontstaan? Ook die zijn goed te behandelen. De mogelijke behandelmethodes komen samen in de behandeling: Acne littekentherapie.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een behandeling is per persoon verschillend. De mate van acne, het optreden van littekenvorming, leeftijd en geslacht zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor het type behandeling. Vaak komen we met een combinatie van behandelmethodes tot het beste resultaat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De duur van een behandeling is afhankelijk van de vorm en omvang van de acne. Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek beoordeel ik je huid en de acne. Samen bespreken we welke behandeling het beste past bij jou en je huid. Naast de behandeling in de praktijk, krijg je een persoonlijk advies mee voor de verzorging thuis. Door een combinatie van behandeltherapie en thuisverzorging komen we samen tot het beste resultaat.

Verwijzing en vergoeding
Acnetherapie valt onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een acne behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

Acne littekentherapie

Heb je in je jeugd last gehad van actieve acne? Dan kun je daar helaas op latere leeftijd nog veel ongemak van ervaren. Ontstekingen in de acne kunnen na genezing vervelende littekens achterlaten. Acne littekens kunnen op de oppervlakte van de huid liggen, eruit zien als ‘putjes’ dieper in de huid en roodheid met zich meebrengen. Vooral in het gezicht kunnen de littekens als zeer storend worden ervaren. Gelukkig zijn littekens door acne goed te behandelen.

Acne behandeling_Coagulatie behandeling

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een behandeling is per persoon verschillend. De mate van littekenvorming, leeftijd en geslacht zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor het type behandeling. Vaak komen we met een combinatie van behandelmethodes tot het beste resultaat.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De duur van een behandeling is afhankelijk van de vorm en omvang van het huidprobleem. Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek beoordeel ik je huid en de littekens. Samen bespreken we welke behandeling het beste past bij jou en je huid. Naast de behandeling in de praktijk, krijg je een persoonlijk advies mee voor de verzorging thuis. Door een combinatie van behandeltherapie en thuisverzorging komen we samen tot het beste resultaat.

Verwijzing en vergoeding
Acne littekentherapie valt onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een acne litteken behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl