De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Allergie

Ongeveer 25 % van de Nederlandse bevolking heeft  last van een allergie. Een allergie is een reactie van het het immuunsysteem op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel. De meeste allergenen bestaan uit eiwitten die gewoon in de natuur voorkomen.

Diverse soorten allergie van de huid

Heb jij een allergie?

 Mensen met een allergie reageren vaak ook extra sterk op niet-allergene prikkels, het neusslijmvlies raakt namelijk eerder geïrriteerd dan bij mensen die niet allergisch zijn. Zij hebben vaak ook last van:

  • tabaksrook, parfum, bakluchten
  • toevoegingen aan voedingsmiddelen
  • mist, koude lucht

Oorzaken
Er zijn verschillende factoren van invloed op het ontwikkelen van een allergie. Van een aantal factoren zoals erfelijkheid, hygiëne en leefstijl is bekend dat ze in meer of mindere mate effect hebben op het ontstaan van een allergie. Toch is er vooral nog heel veel niet bekend over dit onderwerp.

Behandeling allergie
In de reguliere geneeskunde heeft men een aantal behandelmethodieken en gaat men alleen uit van de lichamelijke oorzaak van de allergie. Men kan kiezen voor:

  • Vermijding van het allergeen
  • Medicatie: antihistaminica en corticosteroïden (tabletten, neussprays en oogdruppels)
  • Desensibilisatie: immunotherapie. Als het allergeen gedurende langere tijd wordt toegediend, kan het immuunsysteem gewend raken aan deze stof totdat men er niet meer op reageert  (tabletten, druppels onder de tong en injecties)

Tegenwoordig zijn er ook andere alternatieven om  (enkelvoudige)  allergieën te behandelen.

Kom in contact met de wijsheid van je lichaam.
Als een allergie ontstaan is na de geboorte, als reactie van het lichaam op een onderliggend patroon, dan moet het ook te veranderen zijn.
Het is net als met een nare emotie die in verband wordt gebracht met een bepaalde situatie. De betekenisverlening aan een situatie bepaalt het gevoel. Dat gevoel is los te koppelen en te en te neutraliseren. Met verschillende NLP technieken is gedrag te veranderen. Allergie als gedrag dus ook.
 
Welke behandeling heb ik nodig?
Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek beoordeel ik je allergie. Samen bespreken we welke behandeling het beste past bij jou en je allergiehuid, zodat we tot het beste resultaat komen.

Maak hieronder een afspraak voor een gratis intake gesprek.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring


Algemene voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl

KVK nr. 73739138
BTW nr. NL001747874B85