De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Borstkanker nazorg

Zowel lichamelijk als emotioneel verandert er veel na de behandeling van borstkanker. Lichamelijke gevolgen kunnen vochtophopingen zijn, een strak of vastzittend litteken, of problemen met de huid. Een nazorg behandeling draagt bij aan het verminderen van pijn, lichamelijke ongemakken en het zoveel mogelijk wegnemen van de zichtbare gevolgen van de operatie. Daarnaast ondersteun en begeleid ik je vanuit persoonlijke betrokkenheid en begrip bij het psychosociale herstelproces; het overwinnen van vertrouwen in het lichaam en acceptatie van lichamelijke veranderingen. Ik bied advies, een luisterend oor en veilige plek waarin je helemaal jezelf mag zijn.

Nazorg na borstkanker

Wat brengt een nazorgbehandeling bij borstkanker?

  • De huid wordt minder strak en gevoelig
  • Littekens worden minder zichtbaar en pijn neemt af
  • De omvang van het oedeem (vochtophoping) vermindert
  • Bewegingsvrijheid neemt toe
  • Het vermoeide gevoel neemt af.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een behandelplan is per persoon verschillend en wordt dan ook helemaal op maat gemaakt. Een behandeling kan bestaan uit:

Littekentherapie
Littekenweefsel kan een pijnlijk en strak gevoel geven. Manuele massage biedt hierbij verlichting. Door middel van een rekprikkel wordt de huid soepeler gemaakt, waardoor deze minder gevoelig is. Endermologie wordt vaak toegepast bij verkleefde littekens. Door middel van een vacuüm zuigmassage wordt de huid soepeler gemaakt. Siliconenpleisters zorgen voor het afvlakken van verdikte littekens.

Lymfedrainage
Deze behandeling valt onder Oedeemtherapie en houdt de vorming van vochtophopingen tegen. Door een rek aan het weefsel wordt de werking van het lymfesysteem gestimuleerd. Vaak wordt lymfetape gebruikt als extra ondersteuning van het genezingsproces.

Zwachtelen/ therapeutische kousen
Na Lymfedrainage wordt de zwachtelmethode toegepast om vocht terug te dringen. Als het vocht verdwenen is, worden therapeutische kousen aangebracht. De druk van buitenaf wordt verhoogd, waardoor minder vocht in het weefsel ontstaat.

Reiki
Door middel van een reikibehandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Reiki verlaagt stress en werkt ontspannend. Het is een prachtige aanvulling op de traditionele en medische behandelingen.

Advies voor thuisverzorging
Naast de behandeling in de praktijk, geef ik een advies mee voor thuis. Specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen helpen bij het verminderen van zowel lichamelijke als emotionele problemen. Door een combinatie van behandeltherapie en thuisoefeningen komen we samen tot een mooi resultaat.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van Borstkanker nazorg is een doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl