De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie biedt een uitkomst bij het minder zichtbaar maken van verschillende vormen van huidproblemen. Bijvoorbeeld bij couperose, waarbij roodheid in het gezicht optreedt, wijnvlekken, brandwonden, spataderen, of pigmentvlekken. Deze zichtbare uitslag kan voor veel mensen storend zijn. Natuurlijk probeer ik het huidprobleem definitief te verwijderen, maar in sommige gevallen is dat helaas niet mogelijk. Camouflage biedt dan een uitstekende methode om de huidaandoening te bedekken.

Verschillende camouplage kleuren

Hoe ziet een behandeling eruit?
Allereerst is het belangrijk om de juiste kleur te vinden waarmee we het huidprobleem kunnen camoufleren. Dit gebeurt tijdens de eerste afspraak. Ook het type product wordt afgestemd op jouw huid. Ik leer je om de huidaandoening zelf te camoufleren, zodat je de camouflage zelf dagelijks – of wanneer nodig – kunt aanbrengen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Meestal zijn 2 behandelingen voldoende. Tijdens de eerste afspraak bepalen we samen de juiste kleur en het product waarmee we je huidprobleem mooi camoufleren. Ik bestel de camouflageproducten, waarna we een tweede afspraak maken. Tijdens de tweede afspraak leer ik je hoe je zelf de camouflage kunt aanbrengen.

Welke producten worden gebruikt?
Ik werk onder andere met het Dermacolor camouflagesysteem. Deze producten zijn duurzaam, makkelijk aan te brengen en geschikt voor alle huidtypes (klinisch getest). Daarnaast werk ik met Lycogel. Deze producten zijn snel en makkelijk te gebruiken, maar iets minder dekkend. We overleggen samen welk soort camouflage het beste bij jou past. De producten zijn allebei na fixering water- en veegvast.

Verwijzing en vergoeding
Camouflagetherapie valt onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl