De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Huidverbetering & -verjonging

Een huid wordt ouder, dat is nu eenmaal een feit. Veel mensen krijgen bij het ouder worden te maken met vervelende huidproblemen, zoals ouderdomsvlekken. Gelukkig bestaan er verschillende methodes om de gevolgen van huidveroudering te behandelen. Samen zorgen we voor een huid die weer stevig aanvoelt en er stralend uitziet.

Verjonging en verbetering huid

Hoe ziet een behandeling eruit?
Er zijn verschillende behandelmethodes geschikt. Afhankelijk van de huid en het huidprobleem wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Deze kan bestaan uit:

  Na de behandeling kan de huid rood zijn en kunnen er korstjes en/of zwelling ontstaan. Dit is een ‘normale reactie’. Hoe intensiever de behandeling is geweest, hoe meer je huid erop reageert. Indien gewenst kunnen we een camouflage aanbrengen om de huidreactie minder zichtbaar te maken.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type huidprobleem, het gewenste resultaat en de behandeling die het meest geschikt is. Tijdens een eerste intakegesprek bekijk ik de huid en geef ik een indicatie van de mogelijke behandeling. Je hoort direct welke behandeling het meest geschikt is en welke huidreactie je daarbij kunt verwachten. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Samen zorgen we met de juiste behandeling dat je huid weer stevig en elastisch aanvoelt en dat lijntjes en rimpels in het gezicht verminderen. Na één behandeling oogt de huid vaak al frisser, stralender en gezonder.

  Verwijzing en vergoeding
  Voor een huidverbetering behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

  Chemische peeling

  Een chemische peeling wordt ingezet bij verschillende type huidproblemen en is geschikt voor alle huidtypen. Met een peeling wordt de bovenste huidlaag behandeld, waardoor de huid zichzelf vernieuwt. Er verschijnt een nieuwe huidlaag die strakker, gladder en jonger oogt. Littekens, fijne lijntjes en pigmentvlekken vervagen, en zonschade herstelt. Ook wordt een grove huidstructuur verfijnd.

  Wanneer is een peeling geschikt?
  Een chemische peeling biedt een oplossing voor de huidaandoeningen:

  Hoe werkt een chemische peeling?
  Een behandeling bestaat uit verschillende fasen:

  1. Het intakegesprek Tijdens de eerste afspraak maak ik een analyse van de huid. We bespreken je wensen en ik informeer je uitgebreid over de behandeling. Op basis van de analyse stel ik een vrijblijvend behandelplan op. Natuurlijk kun je dan alle vragen stellen die je hebt over de behandeling.
  2. De behandeling Voor de behandeling wordt de huid eerst gereinigd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Dit kan een branderig gevoel geven. Als de peeling is ingetrokken wordt de huid gekoeld met koud water. Hierdoor kan de huid wat branderig aanvoelen. Er wordt een speciale verzorgende gel aangebracht waardoor de huid meer tot rust komt.
  3. Nazorg

  Na de chemische peeling krijgt de huid een rode kleur. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Het kan zijn dat de huid nog enkele weken een roze kleur heeft. Soms laat de bovenste huidlaag los, waardoor blaasjes ontstaan. Deze kunnen uitmonden in wondjes en korstjes. Het is belangrijk dat je hier niet aan krabt vanwege littekenvorming. Later gaat de huid vaak wat vervellen. Probeer de huid gedurende 4 – 6 weken zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon en vermijd de zonnebank. Een zonnebrandcrème factor 30-50 is in deze periode aan te raden (ook in de winter).

  Verwijzing en vergoeding
  Een chemische peeling valt soms onder de vergoeding van je aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Voor een behandeling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar).

  Microdermabrasie

  Microdermabrasie is een zeer effectieve behandelmethode voor verschillende huidaandoeningen. Het verbetert de huid bij onder andere acne, littekens en ouderdomsvlekken. Het is een echte booster voor de huid, waardoor de huid er weer jong en egaal uitziet.

  vebtering huid door diepte peeling

  Hoe ziet een behandeling eruit?
  Tijdens deze dieptepeeling worden veilige, aluminium kristallen onder vacuümdruk over de huid gezogen. De oude huidlaag wordt door deze kristallen verwijderd, waardoor de onderste huidlaag zichtbaar wordt. De huid krijgt een jonge, elastische en gezonde uitstraling. Door deze behandelmethode wordt de bloedcirculatie bevorderd, waardoor ook de collageenvorming en celvernieuwing vooruit gaan. Na de behandeling kan de huid licht prikkelend aanvoelen en licht roze kleuren. Dit gevoel en de verkleuring trekken na ongeveer 72 uur vanzelf weer weg. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar; een verjonging van de huidstructuur, verbetering van de huidtint en lifting van de huid. Het is belangrijk om 2 weken voor en na de behandeling zon te vermijden en geen gebruik te maken van de zonnebank. Vermijd 28 uur na de behandeling uv-straling en ga niet zwemmen. Gebruik na de behandeling altijd zonnebrandcrème factor 50, ook als de zon niet schijnt. Deze behandeling is geschikt voor bijna alle huidtypen.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Een behandeling start met een kuur van 3 behandelingen. Op basis daarvan bekijken we hoe de huid reageert op de behandeling. Afhankelijk van je huid en het type huidprobleem vindt een behandeling eenmaal in de 1 á 2 weken plaats. Vervolgens adviseer ik om één keer per 6-8 weken terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

  Indicatie behandelingsduur:

  • Normale huid: 3 behandelingen: eenmaal per 4 weken.
  • Rimpels (fijne lijntjes): 10 behandelingen, eenmaal per week.
  • Hyper pigmentatie: 8 behandelingen, eenmaal per week.
  • Hormonale acne & littekens: 8 behandelingen, eenmaal per week.
  • Littekens: 5 behandelingen, eenmaal per 10 dagen – afhankelijk van de diepte en lengte van het litteken. Met deze behandeling kan het litteken vervagen, maar niet helemaal verdwijnen.

  Tijdens het intakegesprek bekijk ik de huid en geef ik een indicatie van het aantal behandelingen. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Samen bespreken we welke behandeling het beste bij jou past en kun je al je vragen stellen.

  Verwijzing en vergoeding
  Voor microdermabrasie is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

  Blijf op de hoogte

  Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

  Privacy verklaring

  Download hier mijn privacyverklaring

  Contact

  Kim van de Schoot
  De Enck | De Loop 67
  5688 EW  Oirschot
  Nederland

  0499 378 183
  info@kimvandeschoot.nl