De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Littekentherapie

Onze huid heeft het vermogen om zichzelf te herstellen. Tijdens het herstelproces van bijvoorbeeld een wond, kan er littekenweefsel ontstaan. Het litteken is dan het bindweefsel dat het normale weefsel vervangt. Vaak geneest de huid zichzelf mooi, maar in sommige gevallen kunnen littekens zorgen voor veel ongemak. Ze kunnen verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Naast dat veel mensen zich storen aan de littekens op de huid, kan de huid ook strak en pijnlijk aanvoelen.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een verkleefd litteken wordt met behulp van massagetechnieken van de onderhuid losgemaakt. Het litteken wordt hierdoor soepeler, waardoor de doorbloeding in het littekengebied gestimuleerd wordt en de stofwisseling verbeterd. Jeuk, pijn, roodheid en verdikking van het litteken worden minder. Daarnaast kan ook de bewegingsvrijheid toenemen, doordat de verkleving met de onderlaag wordt losgemaakt. Verdikte littekens (hypertrofische littekens) worden behandeld door een combinatie van littekenmassage en siliconenpleisters. De siliconenpleisters worden enkele weken tot maanden een groot gedeelte van de dag op het litteken gedragen. Hierdoor wordt het litteken dunner en soepeler.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de staat en omvang van het litteken. Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek beoordeel ik je huid en het litteken. Samen bespreken we welke behandeling het beste past bij jou en je huid, zodat we tot het beste resultaat komen. Andere mogelijke littekenbehandeling zijn camouflagetherapie, microneedling en/of microdermabrasie.

Verwijzing en vergoeding
Voor littekenbehandeling is een doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl