De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Microneedling

Met een microneedling behandeling wordt gebruikgemaakt van een Dermapen. Dit is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. Deze nieuwe techniek heeft veel voordelen ten opzichte van de voorgangers (MTS-roller en Dermaroller). De huid heeft minder hersteltijd nodig, de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Deze behandelmethode is geschikt bij:

Hoe ziet een behandeling eruit?

  1. Voor de behandeling wordt een speciaal serum aangebracht, waarna de Dermapen in roterende beweging over de huid gaat. Door middel van minuscule naaldjes worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt van ongeveer 0,5 mm tot 2 mm diep. Dit kan een licht scherp gevoel geven. De kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar prikkelen precies genoeg om het natuurlijke herstelproces van de huid te activeren.
  2. Door de prikkeling komen groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, voelt de huid na enkele behandelingen al steviger en gladder aan. Oneffenheden door acnelittekens en rimpels worden geleidelijk aan minder.
  3. Na de behandeling kan de huid er roze/rood uitzien en prikkelend en/of warm aanvoelen. Na een dag neemt dit vanzelf af. Ongeveer 3 á 4 dagen na de behandeling kan de huid iets roder ogen dan normaal. In de weken na de behandeling breken oude cellen versneld af en worden nieuwe cellen aangemaakt. Hierdoor kan de huid licht gaan schilferen, dode huidcellen worden immers losgelaten. Bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème factor 30-50.
  4. De hoornlaag wordt weer mooi dun waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Overmatig pigment dat in de hoornlaag aanwezig is vervaagd, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. De huid wordt egaler en stralender.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Afhankelijk van de huid en het type huidprobleem bestaat een kuur uit gemiddeld 3-5 behandelingen. Tijdens de kuur houden we het herstelproces goed in de gaten. Voorafgaand aan de behandeling en tussentijds maken we foto’s van de huid om het proces te volgen. Doordat de aanmaak van het bindweefsel onder het huidoppervlak plaatsvindt, duurt het even voordat de resultaten zichtbaar zijn. Na ongeveer 2-4 weken is een verbetering van de huid te zien en neemt het uiteindelijke resultaat steeds meer toe. Voor het beste resultaat vinden de behandelingen om de 2 weken plaats. Om het resultaat te optimaliseren bied ik verschillende serums met hoogwaardige actieve stoffen aan. Ik adviseer je graag over de producten die je tussen de behandelingen door kunt gebruiken.

Tijdens het intakegesprek bekijk ik de huid en geef ik een indicatie van het aantal behandelingen. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Samen bespreken we welke behandeling het beste bij jou past en kun je al je vragen stellen.

Verwijzing en vergoeding
Voor microneedling is geen doorverwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist (tenzij anders aangegeven door de zorgverzekeraar). De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het soort behandeling en de voorwaarden van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl