De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Samen met jouw huid
een stap vooruit

Wat is huidtherapie?

Uit cijfers blijkt dat meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een huidaandoening. Van jong tot oud, iedereen kan in aanraking komen met huidproblemen. Naast het ongemak die een aandoening met zich meebrengt, zoals jeuk of branderigheid, kan er ook onzekerheid, angsten en schaamte door ontstaan. Je huid is ‘anders’ dan anders. Ik behandel een verscheidenheid aan huidaandoeningen, van chronisch tot tijdelijk. De behandelingen variëren van zorg na borstkanker tot actieve acne en littekens. Hiervoor gebruik ik verschillende behandelmethodes, zoals oedeemtherapie en licht- of lastertherapie.

Als huidtherapeut ben ik er voor jou

In mijn behandeling kijk naar de persoon in zijn geheel. Naast het behandelen van een huidaandoening en/of de gevolgen daarvan, geef ik voorlichting en advies over het voorkomen van (terugkerende) ongemakken. Ook coach ik in leefstijl- en gedragsverandering, zodat we er samen voor zorgen dat jij de regie krijgt over de aandoening.

Huidtherapie is ontstaan uit een samenwerking tussen een dermatoloog, plastisch chirurg en schoonheidsspecialiste. Zij sloegen de handen in één en bundelden hun kennis op het gebied van de huid. Deze verschillende stromingen zijn samengekomen in het vakgebied huidtherapie.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens de eerste afspraak wordt de huid en huidaandoening bekeken. Deze afspraak is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van onze kennismaking en de beoordeling van de huid stel ik een op maat gemaakt behandelplan op. Als dit plan past bij jouw wensen, gaan we samen aan de slag om ervoor te zorgen dat je huid gezond wordt en jij weer lekker in je vel zit. Een behandelplan kan bestaan uit een reeks behandelingen, of een kortdurende behandeling. Doordat het plan volledig op jouw wensen en huid wordt aangepast, komen we snel tot jouw gewenste resultaat.

Huidverbetering op maat

Persoonlijke betrokkenheid

Gezond van binnen naar buiten

Doorverwijzing en vergoeding

Naast een doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist, kunnen huidtherapie behandelingen ook rechtstreeks plaatsvinden. Neem gerust contact met me op voor meer informatie, of het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen is vaak een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Informeer bij de zorgverzekeraar welke vergoedingen zijn opgenomen in de polisvoorwaarden.

Mijn praktijk, Kim van de Schoot, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl