De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Nieuwsberichten
senior met frisse huid

Een stralende huid in het voorjaar!

11 maart 2019

De afgelopen maanden heeft mijn huid het zwaar te verduren gehad. Koude,  regen en wind hebben er samen met de centrale verwarming voor gezorgd dat mijn huid zich ging verdikken om zich te beschermen tegen al deze externe invloeden.

huidverbetering

Cellulitis gladstrijken

11 maart 2019

Cellulitis, is een aandoening  waardoor 90 % van de vrouwen, zelfs de slankste en meest sportieve, worden getroffen. Het begint met de opslag van vetten in de adipocyten (vetcellen) en door het vasthouden van water rondom deze cellen.

pigmentvlek op huid

Een onschuldig vlekje of toch huidkanker?

11 maart 2019

Als huidtherapeut wordt mij vaak gevraagd of ik even naar een vlekje of plekje wil kijken want het zal toch geen huidkanker zijn. Ik vind het fijn om deze plekjes en vlekjes te mogen beoordelen, als ik een verdacht plekje of vlekje zie stuur ik je meteen door naar de huisarts of dermatoloog.

Herfst Peeling tijd

11 maart 2019

Soms heeft je huid net iets meer nodig om van die vervelende pukkeltjes, fijne lijntjes of pigmentvlekjes af te komen. Een chemische peeling is dan de ideale manier om je huid weer te laten laten stralen. Maar wat is een peeling eigenlijk en wat doet het voor je huid en waarom is het nu de ideale tijd om er mee te starten.

Aandoeningen > Acne

11 maart 2019

Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een huidaandoening waar veel mensen in hun jeugd mee te maken krijgen. Meestal verdwijnt de acne na verloop van tijd. Helaas blijkt in sommige gevallen dat volwassenen nog steeds ongemak ervaren van dit huidprobleem.

Littekentherapie

11 maart 2019

Onze huid heeft het vermogen om zichzelf te herstellen. Tijdens het herstelproces van bijvoorbeeld een wond, kan er littekenweefsel ontstaan. Het litteken is dan het bindweefsel dat het normale weefsel vervangt.

massage tegen stress

Waarom massages je helpen bij een burn-out?

11 maart 2019

Massagetherapie slaat goed aan bij burn-outklachten. Massage verlaagt het  stress niveau door dat tijdens een massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) wordt aanmaakt.

pink ribbon

Zorg na kanker goed voor je huid

11 maart 2019

Als je de diagnose borstkanker krijgt staat heel de wereld op zijn kop. Er komt veel op je af en er zijn veel keuzes te maken. Onzekerheden overvallen je en je geeft je over aan de behandelingen die de artsen je voorschrijven.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl