De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Nieuws

Een ademsessie verhoogt je weerstand

Wie had kunnen denken dat  het coronavirus ons hele  land in zijn macht zou krijgen. We zijn  in een klap allemaal tot stilstand gekomen. Voor mij was het goed. Even  tijd nemen om tot je zelf te komen. Wat voelt nog goed en wat mag er gaan veranderen. Even pas op de plaats . Veel online trainingen volgen en een nieuw ochtend ritueel invoeren.

Ochtend ritueel

Elke ochtend sta ik een half uurt tot een uurtje eerder op. Ik begin de dag met een ademhalingsoefening voor meer energie en vitaliteit. Dit doe ik 10 minuten, daarna doe ik een adem oefening waarin dankbaar zijn het thema is, dit geeft meer balans in je leven. Vervolgens doe ik een visualisatie. Dan ga ik douche en ik douche koud af. Of ik zwem een aantal baantjes, dit heb ik zondag weer voor het eerst gedaan. De water  temperatuur is nu 16 graden celsius. Dit ritueel geeft mij energie, focus en heel veel extra weerstand.

Weerstand

Wist je dat je je weerstand heel eenvoudig kunt verbeteren door bewust te ademen. Niet alleen je weestand verbetert, je kunt zelfs je bloeddruk verbeteren.
Heel je lichaam en geest zijn gebaat bij een gezonde ademhaling zeker in deze coronatijd.

Verkeerde ademhaling

Een verkeerde ademhaling bestaat niet. Maar ik zie in de praktijk veel mensen heel hoog en snel ademen en dit veroorzaakt chronologische hyperventilatie, stress en spanning. Door je bewust te worden van je ademhaling valt veel winst te behalen.  Met enkele simpele oefeningen kan ik je heel snel leren om diep naar je buik te ademen. Door laag in je buik te ademen voel je je lichaam ontspannen.

2 3 of zelfs 4           

Als je het niet prettig vind om alleen met mij adem oefeningen te doen, kun je samen met een vriend, of vriendin komen. Een ademsessie kan tot 4 personen samen worden gegeven.

Wil je meer weten over ademtherapie neem dan contact op met de ademtherapeut. 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl