De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Nieuws

Herfst Peeling tijd

Soms heeft je huid net iets meer nodig om van die vervelende pukkeltjes, fijne lijntjes of pigmentvlekjes af te komen. Een chemische peeling is dan de ideale manier om je huid weer te laten laten stralen. Maar wat is een peeling eigenlijk en wat doet het voor je huid en waarom is het nu de ideale tijd om er mee te starten.
 
Door Kim van de Schoot Huidtherapeut

Wat is een peeling?
De werkzame stoffen in een peeling zijn zuren, Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker van de huid loslaten. Hierdoor wordt een meer frisse en stralende huid zichtbaar. Naast het stimuleren van celvernieuwing, kunnen pigmentvlekken, littekensen acneverminderen en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Een peeling bevat hogere concentraties zuren dan de exfoliant die je in je badkamer hebt staan. Het effect op de huid is hierdoor veel groter.

Door het toepassen van een peeling wordt je huid gevoeliger voor zonlicht, daarom moet je altijd een zonnebrandcreme gebruiken. De herfst en de winter zijn de ideale tijd om met een peeling behandeling te starten omdat in deze periode de invloed van het zonlicht minimaal is.
Welke peeling het meest geschikt is voor jouw huidtype bespreek je tijdens een gratis intake gesprek met je huidtherapeut of cosmetisch arts. 
 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl