De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Nieuws

Waarom massages je helpen bij een burn-out?

Massagetherapie slaat goed aan bij burn-outklachten. Massageverlaagt het  stress niveau door dat tijdens een massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) wordt aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Door: Kim van de Schoot
Huid-&oedeemtherapeut- Het Regionaal Huidcentrum

Met massages kan je ervoor zorgen dat lichaam en geest weer één worden. Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Hierbij kunnen ook emoties loskomen. Deze emoties kunnen jarenlang zijn opgeslagen in het lichaam. Een goede massage zorgt er verder ook voor dat je beter kan slapen en je lekkerder in je vel gaat zitten. Het lichaam heeft tenslotte een zelf herstellend vermogen wat door een massage wordt geaktiveerd. Dat is waarom je je na een massage als herboren voelt. Je lichaam maakt tijdens een massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aan. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Natuurlijk is met één massage niet een burn-out opgelost, maar een ontspanningsmassage kan je wel weer even het gevoel geven hoe het aanvoelde om ontspannen te zijn, waardoor de balans tussen lichaam en geest weer verbeterd wordt en je daardoor meer energie krijgt.
Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een massage op regelmatige basis heel goed bij helpen. Een massage geeft ook meer ruimte in je hoofd. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam.

Laat lichaam en geest weer één worden!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl