De Loop 67 • 5688 EW Oirschot • 0499 378 183

Welkom

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Ik ben Kim van de Schoot, huidtherapeut en leefstijlcoach. De kennis die ik heb op het gebied van huid gaat verder dan enkel de studie en cursussen die ik heb gevolgd. Ook vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe het is om te leven met een huidaandoening. In mijn jeugd heb ik veel te maken gehad met huidaandoeningen, zowel bij mijzelf als in mijn familie. Als kind had ik veel last van acne en ondervond daar de vervelende gevolgen van. Niet alleen de gevolgen voor mijn huid, zoals littekens, ook de onzekerheid en frustraties die het met zich meebracht.

Ook mijn vader kreeg te maken met de nare gevolgen van een huidprobleem. Door een medicijnvergiftiging werd zijn immuunsysteem aangetast. Hij belande in de WAO. Hij kreeg te maken met verschillende huidaandoeningen, waarbij zijn huid flink werd aangetast. Doordat ik zelf de frustratie en machteloosheid van dichtbij heb ervaren, besloot ik er mijn werk van te maken. Het voelde – en voelt nog steeds – als mijn missie om ook anderen te helpen om weer lekker in hun vel te zitten.

Het ontstaan van mijn praktijk

In 1985 startte ik een schoonheidssalon in Boxtel. Ook daar zag ik veel huidproblemen voorbijkomen. De wens die ik als klein meisje had om mijn vader te helpen bloeide weer op. Ik besloot een Hbo-opleiding Huid- en Oedeemtherapeut te volgen. Dat ik daar mijn plek had gevonden bleek wel toen ik 3 jaar later vervroegd en cum laude afstudeerde. Mijn schoonheidssalon maakte plaats voor de eerste praktijk voor huid- en oedeemtherapie. Een tweede praktijk volgde tot ik met 5 vestigingen en 10 huidtherapeuten actief was in de regio Oirschot.

Van 5 praktijken naar solo

Toch klopte het nog niet voor mij. Langzaam veranderde mijn werk van het behandelen van mensen naar personeelsbeleid en administratie. Ik miste het contact, bezig zijn met mijn passie om mensen te helpen met hun huidproblemen. Ik nam een drastisch besluit en verkocht 4 van de 5 praktijken. Sinds 2017 werk ik met veel plezier in een solopraktijk in Oirschot.

Ademsessie

Om nog betere resultaten te behalen, geef ik ademsessies, individueel of in kleine groepjes. Ademsessies werken helend op verschillende niveaus waardoor huidaandoeningen nog sneller genezen. Indien nodig kan ik tijdens de ademtherapie nog intensiever begeleiden middels NLP. Na enkele ademsessies slaap je beter, zit je lekkerder in je vel en merk je dat allerlei kleine klachten verdwenen zijn.

NLP Coaching

Tijdens het behandelen zie ik hoe de huidaandoening bij veel mensen het dagelijks leven belemmert. Onzekerheid, angsten en frustratie nemen vaak de overhand. Mijn passie heeft zich uitgebreid van buiten naar binnen. Het is mijn missie om mensen te helpen lekker in hun vel te zitten, zowel van binnen als buiten. Ik heb verschillende NLP opleidingen gevolgd en mag mijzelf inmiddels NLP Master Practitioner noemen. Vanuit de NLP methodiek coach ik mensen om ook op mentaal gebied lekker in hun vel te zitten.

Aangesloten verenigingen

Ik ben een actief en betrokken lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Regelmatig volg ik bij- en nascholing om mijn kennis verder te ontwikkelen. Mijn praktijk voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen die gesteld zijn door het Kwaliteitsregister Paramedici.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van acties en ontwikkelingen? Volg mij op social media!

Privacy verklaring

Download hier mijn privacyverklaring

Contact

Kim van de Schoot
De Enck | De Loop 67
5688 EW  Oirschot
Nederland

0499 378 183
info@kimvandeschoot.nl